Chokladganache

Choklad Chockadganache 

 

Chokladganache

Tips: Ingredienser:

Chokladganache är pertekt att fylla eller täcka

tårtor med. Låt stå I rumstemperatur så blir ganachen smidig att jobba med.

 

 

Ingredienser

• 300g fin mörk choklad (vill man ha en

ljusare så välj din egen favorit

men tänk kvalitet)

• 100g smält smör

• 2d1 vispgrädde

(för såsigare konsistens ta 3,5 dl grädde

1 dI socker

 

 

Gör så här

1. Ställ fram smöret så att det blir rumstempererat.

2. Hacka chokladen och häll den i en rymlig skål.

3. Koka upp grädde och socker och häll över chokladen.

4. Rör tills chokiaden smälter. Tillsätt smöret och blanda till en jämn

och glänsande smet.

5. Servera direkt till glass, hallon eller använd som dipp till färsk frukt.

 

4 dec 2017